SKŁADNIKI:
- kostka drobiowa odtłuszczona
- 1/4 poszatkowanej kapusty
- Garść mrożonej włoszczyzny
- 2 ziela angielskie
- 2 liście laurowe
- 1 mała papryczka peperoncino
- 2 kabanosy drobiowe
JAK ROBIĆ:
1. W garnku gotujemy wodę, dorzucamy kostkę drobiową.
2. Kapustę szatkujemy na dość drobno
3. Do gotującego się wywaru wrzucamy garść mrożonej włoszczyzny ( lub świeżej ) , ziele , liść i jedna papryczkę ( nie łamiemy jej żeby nie było za ostre )
4. Taką zupę gotujemy około 25-30 minut aż kapusta zmięknie
5. Kabanosy kroimy w półksiężyce lub kostkę
6. Dorzucamy kabanosy do zupy i gotujemy całość jeszcze koło 15minut ( zupa nabierze pięknego zapachu kabanosów :) )
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz