piątek, 1 marca 2013

Zupa kapuśniak




SKŁADNIKI:

  • kostka drobiowa odtłuszczona
  • 1/4 poszatkowanej kapusty
  • Garść mrożonej włoszczyzny
  • 2 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 1 mała papryczka peperoncino
  • 2 kabanosy drobiowe


JAK ROBIĆ:

1. W garnku gotujemy wodę, dorzucamy kostkę drobiową.
2. Kapustę szatkujemy na dość drobno
3. Do gotującego się wywaru wrzucamy garść mrożonej włoszczyzny ( lub świeżej ) , ziele , liść i jedna papryczkę ( nie łamiemy jej żeby nie było za ostre )
4. Taką zupę gotujemy około 25-30 minut aż kapusta zmięknie
5. Kabanosy kroimy w półksiężyce lub kostkę
6. Dorzucamy kabanosy do zupy i gotujemy całość jeszcze koło 15minut ( zupa nabierze pięknego zapachu kabanosów :) )



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj