tak wiec zaczynamy od kilku rzeczy ktore bardzo nam sie przydarza, a ktorych czesto w naszej kuchni nie posiadamy
1. patelnia teflonowa
dziki patelni z prawdziwym teflonem, bedziemy mogli smazyc wszystko bez tluszczu
(ja nie sadzilam te to mozliwe ale teraz smaze wstko, nalesniki, jajka, ryby i kurczaka)
2. foremki silikonowe
przyda sie taka do tarty, keksowka, na babeczki i mata silikonowa ( nie uzywamy wtedy pergaminu)
nasze otrębowe wypieki często się przykleją a nie możemy natłuszczać blach, wiec albo pieczemy w silikonie albo wszystko wykladamy pergaminem
3. aromaty spozywcze
urozmaica nasze desery
4. slodzik
przyda sie w tabletkach, plynie i czasami ale rzdko w proszuku
5. skrobia kukurydziana
do nabycia na allegro lub w bomi
skrobia ziemniaczana
Dukan w wywiadzie w polsce podal ze mozna jej również używać
6. otreby
owsiane i przenne
7. maka owsiana
jest zrobiona z przemielonych otrebow wiec mozna jej uzywac - ja kupuje firmy melvit
8. przyda sie tez makaron ze skrobi kukurydzianej i owsiany
oba dostepne w bomi
9. oliwa w spray'u - przydatna do smazenia
wątroba, cynadry, ozór cielęcy lub wołowy
Podroby: wątroba, cynadry, ozór cielęcy lub wołowy (czubek).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz