Porcja
dla 2 osób
- Cebula
- 300 gram parówek z fileta
- Pol litra wody
- Kostka rosołowa o obniżonej zawartości tłuszczu
- 2 ziarna pieprzu
- 2 liście laurowe
- 2 ziela angielski
- Łyżka Vegety
- 1 łyżka papryki (słodką, gdy zupa ma być łagodną, ostrej, gdy pikantna)
- Szczypta majeranku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- Cebule obrać, drobno posiekać, chwile smażyć na patelni, po czym zalać ja 1/8 szklanki wody i dusić aż do odparowana wody często mieszając.
- Parówki pokroić na cienkie plasterki podsmażyć z cebulą
- W garnku zagotować wodę z kostka rosołowa i przyprawami
- Dodać cebule i parówki gotować 5 minut
- Dodać koncentrat i gotować kolejne 5 minut
- Jeśli ktoś lubi „zabielona” można dodać trochę mleka 1,5%
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz