piątek, 11 stycznia 2013

Roladki z szynki i twarogu




roladki sniadaniowe
  • dwa lub trzy duże plastry szynki
  • twaróg chudy
  • pol cebulki
  • korniszon
  • sol, pieprz
Cebulkę i ogórka kroimy na małą kostkę, mieszamy z rozgniecionym twarogiem (jeśli ktoś lubi bardzo kremowe można użyć twarogu mielonego np Emilki z biedronki) dodajemy sól, pieprz
tak przygotowany krem kładziemy na brzeg szynki i zwijamy roladkę. pycha

można tez użyć:
  • 250 ml wody
  • pol kostki rosołowej o obniżonej zawartości tłuszczu
  • 2 łyżeczki żelatyny
Nasze roladki wkładamy do pojemniczka który można zamykać i zabrać do pracy
Przygotowujemy w garnku galaretkę, gdy ostygnie ale nie zacznie gęstnieć zalewamy nią delikatnie nasze roladki, wstawiamy na noc do lodówki - i śniadanie gotowe



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj