środa, 8 maja 2013

Kabaczek,cukinia faszerowana pieczarkami na grilla lub raclette

Wyśmienita przystawka do grilla lub na wakacyjne przyjęcie !



SKŁADNIKI:
  • 1 cukinia,kabaczek,bakłażan
  • 50 dag pieczarek
  • 2 jajka
  • opcjonalnie ser Piórko


JAK ZROBIĆ:

  1. Cukinie kroimy w plastry grubości około 2-3cm.
  2. Obsypujemy je solą i kładziemy na ręczniku kuchennym.
  3. Po 8-10 minutach wycieramy nadmiar wody z cukinii.
  4. Wydrążamy łyżeczką środek mniej więcej na połowę grubości.
  5. Pieczarki ścieramy na tarce ( oczka serowe ) mieszamy je z jajkiem, doprawiamy solą i pieprzem.
  6. Opcjonalnie możemy dodać starty na tarce ser
  7. Do wydrążonych plastrów cukinii wkładamy farsz z pieczarek i zapiekamy go na grillu lub raclette aż cukinia zmięknie.

Zamiast mieszać pieczarki z serem , możemy lekko oprószyć serem po włożeniu farszu.

Dobrą opcją jest połączyć 2 warzywne potrawy czyli zamiast ścierać całe pieczarki możemy drobno posiekać całe wnętrze pieczarki którą wydrążymy z tego przepisu :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj