SKŁADNIKI:
- 1 cukinia,kabaczek,bakłażan
- 50 dag pieczarek
- 2 jajka
- opcjonalnie ser Piórko
JAK ZROBIĆ:
- Cukinie kroimy w plastry grubości około 2-3cm.
- Obsypujemy je solą i kładziemy na ręczniku kuchennym.
- Po 8-10 minutach wycieramy nadmiar wody z cukinii.
- Wydrążamy łyżeczką środek mniej więcej na połowę grubości.
- Pieczarki ścieramy na tarce ( oczka serowe ) mieszamy je z jajkiem, doprawiamy solą i pieprzem.
- Opcjonalnie możemy dodać starty na tarce ser
- Do wydrążonych plastrów cukinii wkładamy farsz z pieczarek i zapiekamy go na grillu lub raclette aż cukinia zmięknie.
Zamiast mieszać pieczarki z serem , możemy lekko oprószyć serem po włożeniu farszu.
Dobrą opcją jest połączyć 2 warzywne potrawy czyli zamiast ścierać całe pieczarki możemy drobno posiekać całe wnętrze pieczarki którą wydrążymy z tego przepisu :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz