sobota, 27 kwietnia 2013

Zupa marchewkowa

II faza





SKŁADNIKI:
  • 1 kg marchwi
  • 2 duże cebule
  • imbir przyprawa
  • kolendra suszona
  • aromat pomarańczowy
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 2 kostki rosołowe
  • sól i pieprz

 JAK ZROBIĆ:

  1. W garnku podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę
  2. Gdy już się przyrumieni dodajemy obrana i pokrojoną  w krążki marchew i smażymy przez około 3-5 minut
  3. Całość zalewamy 2 litrami bulionu (woda + kostka rosołowa)
  4. Całość gotujemy aż marchew będzie miękka około 15-20 minut, po tym czasie blenderujemy nasza zupę na krem
  5. Dodajemy 3-5 kropli aromatu pomarańczowego, świeżo zmielony pieprz, sól, kolendrę i imbir
  6. Całość dobrze mieszamy, można podawać z grzankami z chleba dukana






2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj